Õnnitleme Valga Vene Gümnaasiumi!

Foto: Lily Shanin4.detsember ja Tallinna lauluväljaku klaassaal ning 8 pilootkooli. Digipöörde lõpuüritusel saime me kõik uuesti kokku. Oli palju rõõmsaid kohtumisi, palju naerunägusid, aga ka veidi ärevust- sõltuvalt sellest, kas esitlus ees või juba möödas.

Meie astusime lavale neljandana. Urmas Vaino sissejuhatavate sõnade saatel asusime spurtima finiširuudustikus… ja jõudsimegi üle lõpujoone! Toetajaks- tänutäheks aplaus kõikidelt saalisviibijatelt. Seda oli mõnus kuulata, seda enam, et selleks korraks sai kõik läbi… Vabadus! Vaba aeg! Uni!-  need suured väljakutsed terendasid silmade ees:)

Edasine oli puhas rõõm ja lõõgastus! Kui palju erinevaid ja huvitavaid koole on Eestimaal! Mõned neist olid nii omased ja lähedased meile, mõned nagu põnevad uued ja avastamata maad, mõned kauged ja kättesaamatud! Mul on nii hea meel, et 2013 a. “Eestimaa õpib ja tänab” auhinnagalal tunnistas toonane haridusminister Jaak Aaviksoo, et tema arvamus igavast eesti koolist ei pidanud paika. See ongi nii- Eestimaa on täis häid ja huvitavaid koole! Ainult et üldsus ei tea sellest, meedia ei kirjuta, rahvas ei räägi. Miks?!- sest  ehteestlastik kadedus ei tunnusta ja iga katse endast ise rääkida, põrkub tagasi “eneseupitaja” tiitlina. Oleme seda korduvalt kogenud. Mõnikord on tunne, et peale õpetajate materdamist(tavaliselt palgaläbirääkimiste eel) ei jaksagi enam uuesti püsti tõusta ega tahagi enam olla õpetaja, aga… õnneks on lapsed parim osa ühiskonnast, sest nemad veel märkavad, tunnustavad ja usuvad meisse! Laste nimel ju tegelikult see Digipööre ette võetigi. Nüüd jõudis see pööre nagu pildilt nähagi võib, Kongutasse.

Palju õnne kõige tublimale, Valgale ja projektijuht Eva Tšepurkole! Loe siit: Koolielu

NB!Selles protsessis olid ju võitjad tegelikult kõik koolid, õpilased, kogukonnad! Võitis Digipööre, plusspunktid sai “Eesti elukestva õppe strateegia 2020”

Suurim tänu meie meeskonnale: Lily, Margit, Astrid, Elin, Pille ja Katrin ning muidugi kogu kooliperele, vallavanem Aivar Õunale, kes meid oma kohalolekuga lõpuürituselgi toetas, suur tänu lapsevanematele, kõikidele toetajatele ja sõpradele kodu- ning välismaal. ja muidugi tänu meie armsatele õpilastele!

Leave a comment